De leukste kostuums voor carnaval, halloween en feesten

Home » » LARP kostuums

LARP kostuums


Kruip in de huid van iemand anders. Een historisch personage of een fantasy character. LARP kleding is tegenwoordig volop te koop.


Compleet Verkleed en andere beste winkels om kostuums te kopen verkopen niet alleen carnavalskleding maar ook meer realistische kleding.

Wat is LARP?

LARP staat voor Live Action Role Playing, een levend rollenspel. Deelnemers verkleden zich bij een bijeenkomst als een personage en nemen een rol aan. Bij grote bijeenkomsten kunnen dat wel honderden mensen zijn. Ieder persoon handelt zoals zijn personage zou doen. Het komt daarbij vooral op improvisatie aan, maar vaak wordt er in grote lijnen een gebeurtenis (plot) uitgezet. De deelnemers krijgen een algemene opdracht.

Verwar LARP niet met re-enactment (re├źnscenering) waarbij gebeurtenissen als veldslagen zo natuurlijk mogelijk nagespeeld worden. LARP is speelser en veel meer onvoorspelbaar.


Kleine LARPs kunnen binnen gespeeld worden, maar meestal vinden ze in de buitenlucht plaats. De meest populaire thema's hebben betrekking tot fantasy, met tovenaars, elven en zijn vaak geinspireerd op de wereld van Tolkien. Daarnaast zijn er veel historische LARPs. Bijvoorbeeld met Romeinen, Vikingen, middeleeuwse samenlevingen en Kelten. Ook kan een LARP een SF (Science Fiction) thema hebben zoals in Star Trek, Star Wars of post-apocalyptisch als Mad Max of The Living Dead.

Kleding of accessoires nodig voor een LARP? Kijk eens bij bovenstaande winkels.
Menu :