De leukste kostuums voor carnaval, halloween en feesten

Home » » Halloween kostuums: Vampier

Halloween kostuums: Vampier

Vampieren, in menig griezelfilm spelen ze de hoofdrol. Met hun koude ogen, scherpe tanden en sinistere vampier-kostuum jagen ze iedereen angst aan. Ideaal voor Halloween!


Een vampier-kostuum is dan ook een grote hit op Halloween en themafeesten waar gegriezeld wordt zoals een spookfeest, een vampierenfeest of een horrorfeest. Hier kun je de leukste en engste vampieren-kostuums vinden.

De leukste vampier kostuums voor Halloween en carnaval

Een overzicht van alle goede vampier-kostuums vind je bij vampieren carnavalskostuums. In dit overzicht vind je tientallen vampier-kostuums voor volwassenen en kinderen met alle informatie en prijzen. Maar wat vind je daar zoal?

Dracula. Kostuum van de beroemdste vampier

Dracula is zonder twijfel de bekendste vampier. Dracula speelt de hoofdrol is vele vampierenfilms, maar hij ontstond al in 1897 toen de Ierse schrijver Bram Stoker de roman "Dracula" publiceerde. Stoker baseerde de vampier Dracula op de Hongaarse vorst Vlad III, (bijgenaamd Vlad de Spietser of Vlad Dracula) die extreem wreed was en onder andere 23.000 Turkse soldaten liet spietsen. Deze echte Dracula woonde enige tijd op een kasteel in Transsylvanië.


Veel vampieren-kostuums worden daarom Dracula-kostuums genoemd. Deze Dracula-kostuums bestaan vaak uit een zwarte Dracula-cape en een hoofddeksel, De kraag van de cape staat vaak omhoog wat de vampier een sinister uiterlijk geeft.

Andere vampieren-kostuums

Dracula was een vampier, maar iedere vampier is geen Dracula. Er zijn daarom ook andere vampier-kostuums. Omdat niet iedere vampier een vorst is hoeven deze kostuums niet per se over een cape te beschikken. Er zijn ook mooie vampier-kostuums met een lange jas. En voor dames zijn er pittige vampieren-jurkjes. Een vrouwtjesvampier moet immers ook leuk zijn om naar te kijken.

Vampier accessoires

Wat zijn leuke accessoires voor bij een vampieren kostuum? Het bekende vampierengebit natuurlijk, met de hoektandjes. Te koop in de feestwinkel, maar als je niet de hele avond met een bitje in wil lopen kun je de tanden ook op je gezicht schminken. Schmink dan meteen ook wat bloed onder je mondhoeken. Ook Gothic sieraden doen het erg goed als vampier accessoires. Knoflook, een houten staak of een kruis zijn accessoires waar een echte vampier een reuze hekel aan heeft.

De vampierenjager

Ook leuk voor een vampierenfeest is het kostuum van de vampierenjager. Erg vermakelijk als je als zo'n Van Helsing een zaal vol vampieren binnen komt stappen!

Dit carnavalskostuum vind je evenals alle vampieren-kostuums in het bovenaan genoemde overzicht.

Menu :