De leukste kostuums voor carnaval, halloween en feesten

Home » » Halloween kostuums: Joker

Halloween kostuums: Joker

De joker, ook wel nar genoemd, is een grappenmaker. Een soort clown. Maar in tegenstelling tot Clown Bassie en Pipo heeft de joker iets gemeens over zich. Niet voor niets zien we de joker veelvuldig opduiken met Halloween.


Bij de Walibi Fright Nights is de belangrijkste personage (Eddie de Clown) bijvoorbeeld een joker. Die clown wil je echt niet op een kinderfeestje hebben!

Horror clown kostuum

Een andere bekende joker is de Joker uit de Batman strips en films. Ook deze aartsvijand van Batman heb je niet graag op je feestje. Een ideaal personage dus, om je in te verkleden als je naar een Halloween feest gaat.

De Batman joker

Dat kan via de vele Joker kostuums voor Halloween, carnaval en andere verkleedfeesten die er te koop zijn. Kijk maar bij de aanbiedingen van Joker kostuums wat er bij de verschillende online winkels in carnavalskleding allemaal te koop is. Je komt daar de Joker uit de Batman films veelvuldig tegen, maar ook de middeleeuwse joker, de nar die ook bekend is van het kaartspel.


In de Middeleeuwen mocht zo'n joker / nar de koning of andere vorst beledigen. Als het goed is kon deze vorst daar wel om lachen. Soms ging het minder goed, de vorst had dan bijvoorbeeld een slechte bui, en dan kon de kop van de joker wel eens rollen. De joker kon dan na zijn dood wel eens wraak nemen door op het kasteel te komen spoken.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van joker kostuums wat er allemaal aan leuke joker kleding te koop is. En steek deze Halloween als joker de draak met iedereen. En dan maar hopen dat je kop niet rolt.
Menu :