De leukste kostuums voor carnaval, halloween en feesten

Home » » Zwarte Piet kostuums kopen

Zwarte Piet kostuums kopen

Zwarte Pieten kostuums heb je in alle soorten en maten. VariĆ«rend van goedkope eenvoudige Zwarte Piet kostuums voor kinderen tot luxe fluwelen kostuums voor volwassenen.


Gelukkig zijn er voor volwassenen ook budget Zwarte Piet kostuums te koop. Voor een eenvoudig maar professioneel Zwarte Piet kostuum ben je zo'n 50 euro kwijt.

Daarvoor krijg je een heel mooi en 'echt' Pietenkostuum, al zijn er ook nog veel professionelere kostuums te koop van echt fluweel.

Kijk hier voor de beste winkels met kostuums

Zwarte Piet kostuums voor kinderen

Naast de Zwarte Piet kostuums voor kinderen zijn er ook Pietenkostuums voor kinderen te koop. De prijs van deze verkleedkleding ligt een stuk lager, voor zo'n 35 euro heb je al een heel mooi en professioneel Zwarte Piet pak voor kinderen. Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor de recente prijzen.


Het Zwarte Piet kostuum

Het kostuum van Zwarte Piet lijkt sterk op de kleding van een page uit de 16e en 17e eeuw. Dit geeft de positie aan als dienstknecht van de hoge geestelijke Sint Nicolaas. Een volledig kostuum van Zwarte Piet bestaat uit een baret met veer, een jasje van fluweel afgezet met goud, een witte kraag, een fluwelen pofbroek in dezelfde kleur als het jasje, handschoenen, een maillot en schoenen met gespen (al zijn dit tegenwoordig meestal gympen).

De geschiedenis van Zwarte Piet

Hoewel Sinterklaas al minimaal vanaf 1400 wordt gevierd maakte Zwarte Piet pas in 1850 zijn opwachting. De onderwijzer Jan Schenkman introduceerde hem in zijn leesboekje Sint Nicolaas en zijn knecht. Ook de stoomboot en de intocht van Sinterklaas maakte pas toen hun debuut in dit boek dat gerust beschouwt kan worden als de bakermat van het huidige Sinterklaasfeest.

Een naam had de zwarte knecht echter nog niet in dit boek. Pas 9 jaar later werd hij in een boek bij naam genoemd, Pieter. De naam Zwarte Piet is van nog recentere datum.
Menu :