De leukste kostuums voor carnaval, halloween en feesten

Home » » Sinterklaas kostuums kopen

Sinterklaas kostuums kopen

Wil je jezelf verkleden als Sinterklaas? Dan kun je een oud rood tafelkleed opzoeken en een paar gaten in een oud laken knippen. Leuk voor een lollig familiefeestje. Maar wat als je er serieus als een goed geklede Sinterklaas uit wil zien?


Een echt professioneel Sinterklaas kostuum is niet zo duur als je zal denken. Je hebt professionele Sinterklaas kostuums van boven de 700 euro, maar het kan ook goedkoper.

In een professioneel Sinterklaas kostuum zie je er uit als een echte Sint. Zo'n kostuum kan vele jaren mee, en veel kopers van een Sinterklaas kostuum verdienen hun investering met rente terug door het kostuum af en toe te verhuren. Sinterklaas kostuums zijn namelijk in november en december erg in trek.


Sinterklaaskleding

Het Sinterklaas kostuum is een variant op het gewaad van een bisschop. Er zijn duidelijke verschillen, zo is de tabberd (of tabbaard), het lange priesterkleed, bij een echte bisschop paars. Ook heeft een tabberd bij bisschoppen altijd 33 knopen (Jezus was 33 toen hij stierf), maar bij Sinterklaas kostuums kom je zoveel knopen nooit tegen.

Ook de rode mijter van Sinterklaas is qua vorm en kleur afwijkend van die van een bisschop. In de kerk kom je een rode mijter nooit tegen. Deze zijn meestal wit. Ook de staf van Sinterklaas heeft een andere vorm.

Een ander verschil is heel praktisch. Een bisschop draagt zijn bisschopsring aan zijn rechterhand, maar met deze hand schudt de Sint vele kinderhanden. Daarom draagt een ervaren hulpsinterklaas zijn ring altijd links.
Menu :