De leukste kostuums voor carnaval, halloween en feesten

Home » , » Kostuums oktober feesten (Bierfeesten)

Kostuums oktober feesten (Bierfeesten)

In navolging van onze oosterburen worden er in Nederland ook steeds meer oktober feesten (bierfeesten) georganiseerd. Gezellige feesten, vooral voor wie van Duitse worsten, rondborstige vrouwen, feestmuziek en bier houdt.

Het najaar is de tijd van de van de bierfeesten. De zogenaamde oktoberfeesten die logischerwijze meestal in oktober plaatsvinden. 


Oktoberfest Munchen

Het grootste oktoberfeest, het oktoberfest in Munchen begint echter al halverwege september, maar dit bierfeest duurt dan ook wel bijna drie weken. Het eindigt traditioneel op de laatste zondag in oktober.

Oktoberfeesten in Nederland

De grootste oktoberfeesten in Nederland vinden plaats in Sittard (tweede helft oktober) en Brunssum (laatste weekend van oktober) maar er worden steeds meer grootschalige en kleinschalige oktoberfeesten georganiseerd in dorpen en evenementhallen.

Oktoberfest kostuums

Bier speelt een belangrijke rol bij oktoberfeesten waardoor deze ook vaak bierfeesten worden genoemd. Duitse kledij, Duitse volksmuziek, Duits eten en drinken (worst en bier) voeren de boventoon.

Naar een oktoberfeest ga je dan natuurlijk ook passend gekleed. Een tiroler outfitje is daarbij het meest populair (al is het maar een tiroler hoedje of een ledehosen). Ook bij de dames! Maar er is nog veel meer mogelijk

Leuke kleding en accessoires voor een oktoberfeest / bierfeest is volop op internet te bekijken en te kopen. Kijk maar bij de beste winkels op dit gebied en laat je inspireren!
Menu :